Nu te koop: Nieuwe Opel Movano voor € 27.570Opgewassen tegen intensief gebruik

movano van

Rüsselsheim.  De "grote broer" in Opels productportfolio wordt aan een kleine prijs verkocht. De orderboeken voor de nieuwe Opel Movano zijn geopend. De prijzen beginnen bij € 27.570 (aanbevolen verkoopprijs exclusief BTW) voor de Movano als gesloten bestelwagen met voorwielaandrijving en een bruto voertuiggewicht van 2,8 ton. De prijzen voor de 3,5 ton wegende Movano-bestseller, met middelgrote wielbasis en hoogte en voorwielaandrijving, beginnen bij € 30.870. Alle modelvarianten zijn uitgerust met uiterst efficiënte BiTurbo-dieselmotoren. Ze combineren een laag brandstofverbruik met een hoog koppel. Samen met de Combo en de nieuwe Vivaro vervolledigt de Movano de lichte bedrijfsvoertuigen van Opel (LCV), het jongste segment op de markt.

Topuitrusting met uitstekende rijhulpsystemen

De nieuwe Movano is altijd klaar voor een dag van hard labeur, zelfs in de basisversie. Voor het eerst is hij met zijwindassistent beschikbaar; andere primeurs zijn de led-dagrijverlichting, bluetooth- en USB-aansluiting en de Sight Pack met automatisch dimlicht en regensensor.

movano panel van

Dodehoekwaarschuwing en achteruitrijcamera maken hun debuut in de Movano Een speciale camera toont wat zich achteraan afspeelt terwijl het voertuig in beweging is. In de uitvoeringen als gesloten bestelwagen met een tussenwand tussen cockpit en laadruimte moet de bestuurder niet langer alleen op de buitenspiegels vertrouwen.

De dodehoekwaarschuwing voorkomt ongevallen met andere weggebruikers, bijvoorbeeld fietsers. Ultrasone sensoren herkennen bewegende voorwerpen, zoals fietsen of motoren, die de bestuurder normaal niet kan zien vanuit de cockpit. Als ze iets detecteren in de dode hoek, gaat er een led branden in de overeenkomstige buitenspiegel. Extra veiligheidsfuncties in de nieuwe Movano zijn onder andere de optionele rijstrookassistent.